#FB2: Into de kano

Facebook-column 2

108 echte Facebook-vrienden. 18 columnsuggesties.
Net niet gewonnen: Begrafeniskoffie, Afrika en senang
Wel gewonnen: Kano, van Facebook-vriend Stef

Into de kano

Ik had de film Into the wild gezien. Daar peddelde de hoofdpersoon  in een rode kano half Amerika door, zijn vrijheid tegemoet. Ik kreeg ontzettende zin om dat ook te doen.

Ik ging diezelfde avond nog op zoek op Marktplaats. En vond een kano. Een gele. Tegen een schappelijk prijsje, ergens in Zuid-Limburg. In het weekend testte ik ‘m op een rimpelloos watertje in de Ooijpolder. Ik stond te popelen, klaar om de wereld te water te ontdekken. Ik was helemaal into de kano.

Instabiele banaan
Het werd een ramp. Voor ik goed en wel aan varen toekwam, had ik al drie maal een nat pak gehaald. Kano’s staan niet bekend om hun stabiliteit, maar deze was nog labieler dan dat ik in die tijd was. Bovendien was hij te klein (had ik dat niet getest toen ik ‘m kocht?). Toen ik er eenmaal inzat en ook bleef zitten, bleek die kano een soort van spieroprekkend fitnessapparaat te zijn. Varen en stretchten tegelijk. Zo weinig  bewegingsvrijheid zorgde met mijn stramme lichaam al na drie minuten voor slapende benen, al snel voelde ik ze niet meer. Ook andere lichaamsfuncties onder de gordel vielen uit. Tijdens het varen werd het er allemaal niet stabieler op. In het water vallen met twee tijdelijk geamputeerde benen is niet leuk. Ik overleefde het allemaal ternauwernood. Op de kant stond mijn vriendin en keek ernaar. Hoe ik nog vier maal omviel en zes maal de gele drijvend plastic banaan het riet in stuurde voordat ik er na een uur de brui aan gaf.

‘s Avonds heb ik de kano weer op Marktplaats gezet. En verkocht aan een man uit Groningen, met 100 euro winst. Dat dan weer wel.

 

This entry was posted in Geen categorie and tagged , . Bookmark the permalink.