Open brief aan vakkenvullers

Beste (met name) mannelijke puber werkend in een van ’s lands supermarkten. Wat kan jij werken. Jij vult vakken als warme broodjes die over toonbanken gaan. Ook al ben je altijd en op elk tijdstip met te veel in een rij, ik mag je graag. Jij en je collega’s zijn de jagers en verzamelaars van de 21e eeuw. Door jullie hoef ik nooit meer mijn eigen voedsel te vangen. Dat scheelt bijvoorbeeld kostbare tijd die ik supernuttig kan besteden aan allerhande moderne activiteiten. Aan Gin-tonic, of Netflix bijvoorbeeld.

Dat harde werken vreet natuurlijk energie. Jij wordt daardoor warm van binnen, en die arbeidshitte wurmt zich door jouw porien naar buiten. Dat geeft niks. Zweten is heel normaal menselijk. Gebeurt ons allemaal. Transpiratievocht is echter geen drinkwater. Dat ruikt naar niks. Zweet is andere koek. Jouw met hormonen verzadigd lichaam stopt dat namelijk vol met andere bestandsdelen, zoals bijvoorbeeld geur. Zweetgeur. Die ruik ik. En ik weet zeker: ik niet alleen.

En jouw werkgeur ruikt niet fris. Matcht niet lekker met de verse pastinaken, gojibessen en blikken knakworst in mijn mandje. En ik wil je er zo graag op attenderen. Maar ja, sociale conventies en persoonlijke lafheid en zo.

Omdat ik geen vakkenvullers in mijn kenniskring heb, hoop ik daarom dat je vader, moeder, tante of overbuurman je dit briefje onder ogen wil swipen. Dan lees je nu dat ik je vraag of jij je eigen rij minimaal eenmaal daags zou willen verlaten, liefst bij aanvang van je dienst, om een clandestien bezoekje te brengen aan de afdeling persoonlijke verzorgingsproducten. Daar staan cilindervormige busjes, gevuld met legio welriekende geuren in sprayvorm. Deodorant heet dat. Doe mij en anderen een groot plezier, en spuit minimaal twee pufjes onder je beide oksels. Daar kikker van je op. En hop, op jacht mag je weer. Dat leuke collega-meisje bij de chipsafdeling zit je trouwens totaal uit te checken. De kust is nu veilig. Vul ook haar vak, zou ik willen zeggen. De condooms liggen naast de wattenstaafje.

This entry was posted in Geen categorie. Bookmark the permalink.